Wat is een conversie en de geschiedenis van de conversie.

Vandaag behandel ik; wat is een conversie eigenlijk en wanneer was de eerste conversie?
In deze serie posts neem ik jullie mee door de wonderlijke misverstanden wereld van conversies. Ik ga proberen duidelijkheid te scheppen: wat een conversie is, hoe identificeer ik een micro en macro conversie, hoe meet ik een conversie in Google Analytics, wat is de economische waarde van een conversie en hoe meer conversies te krijgen (conversie optimalisatie).

De geschiedenis van de conversie, wanneer was de eerste?

Lang voordat het internet er was, lang voordat de farao’s nog leefden, of het voor of na de dinosaurussen was weet ik eigenlijk niet (doet er ook niet toe) vond de eerste conversie plaats. Een slang (de Duivel toch deels persoon) plaatste een appel in een boom met de bedoeling dat Eva (een vrouw) hiervan zou eten. Eva deed dit en hopsakee de eerste conversie was gebeurd.

De-eerste-conversie-ooit

Wat is een conversie?

Een conversie is als persoon A (of entiteit A) een actie doet wat persoon B (of entiteit B) wil dat deze persoon doet. Vaak schept persoon B (of entiteit B) hier bepaalde voorwaarden voor zodat persoon A (of entiteit A) de conversie kan doen.

Soorten conversies (met knipoog)

Online conversie
Een bedrijf (eigenlijk een persoon of team) maakt een website en schept voorwaarden zodat een persoon de gewenste actie (conversie) kan voltooien.

Mensen helpen mensen conversie
Jij vraagt de weg (naar een locatie waar je graag heen wilt) aan een conducteur en hij geeft de correcte tijden door.

Discotheek conversie
Jij bent een man of vrouw en wilt het telefoonnummer van het meisje of jongen waar je oog op is gevallen, deze krijg je na een briljante openingszin.
Dit is een micro conversie, daar kom ik volgende post over micro en macro conversies op terug.

A-team conversie
Hannibal heeft een plan voert het uit en de bad guys stinken erin en roept aan het einde van het programma “I love it when a plan comes together”.

De altijd terugkomende afsluiting

Volgende week heb ik het over hoe identificeer ik een micro en macro conversie.

Vragen, opmerkingen, kritiek en pluimen graag hieronder in de berichten sectie uitdelen en plaatsen. Het zou bijna een misdrijf zijn (als ze SOPA ooit er doorheen krijgen wordt dit misschien verplicht) om vergeten te sharen, tweeten, liken en te +1en als je helemaal tot aan de onderkant van deze post bent gekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>