Belangrijkste rapporten razendsnel voor ogen met Google Analytics snelkoppeling(en).

Van tijd tot tijd zal ik mijn blik werpen op updates in Google Analytics, vandaag ga ik het hebben over Google Analytics snelkoppeling(en).

Hoe voeg ik een rapport toe als Google Analytics snelkoppeling?

Kies je favoriete rapport waar je dagelijks naar kijkt. Onderstaand kies ik voor het alle verkeer rapport met doelset 1 geselecteerd (belangrijkste standaard rapport 90 van de 100 keer). Druk op snelkoppeling bovenin. Geef de snelkoppeling een duidelijke catchy naam waarin duidelijk word wat je in het rapport ziet en druk op OK.

google-analytics-snelkoppeling-waartoevoegen

Waar vind ik de nieuwe Google Analytics snelkoppeling?

Nadat je bent ingelogd in je Google Analytics account vind je hem terug onder de home tab.
Dan is die links toegevoegd aan het rijtje realtime, informatiegebeurtenissen, dashboards en snelkoppelingen. Zoals je ziet is het rapport “Wat levert elke bezoeker per bron/medium op?” toegevoegd aan de snelkoppelingen.

google-analytics-snelkoppeling

Wat kan de Google Analytics snelkoppeling allemaal?

Het is mogelijk standaardrapporten of aangepaste rapporten (voor de echte analyse ninja’s) met elke doelset/e-commerce tab in combinatie met elk geavanceerd segment (Powerfull stuff) toe te voegen.

Tijd besparen met de Google Analytics snelkoppeling?

Iedereen (lees elke analyse ninja of toekomstige ninja) logged dagelijks in om als het goed is in zijn op maat gemaakte dashboard of rapport te kijken hoe bepaalde onderdelen er voor staan. Dit om te kijken naar de data en cijfers die belangrijk zijn en zich niet te verliezen in de vele cijfers die Google Analytics ons voorschotelt (zelfs “god” wil niet dat wij zoveel data tot onze beschikking hebben). Als je dit bovenstaande al hebt ingesteld ben je op de goede weg en is de Google Analytics snelkoppeling tab er om sneller bij je gedroomde rapporten te komen.
Hierdoor kan je “meer” tijd besteden aan:

  • Het opdoen van trends en inzichten
  • Deze vertalen naar acties
  • De acties bij je leidinggevende en mede collega’s promoten en er doorheen krijgen (god save you als je niet in een data gedreven organisatie werkt)
  • Toetsen of je inzichten en trends kloppen na het uitvoeren van de uitgevoerde acties

Mocht je geen op maat gemaakte rapporten of op maat gemaakte dashboards hebben dan adviseer ik je om daar mee aan de slag te gaan (hou de blog in de gaten want hier ga ik ook wat artikelen aan wijden)!

Maakt het mijn leven makkelijker “cijfer” is?

Elke keer als ik mijn blik werp op een update of nieuwe feature geef ik hier een cijfer voor. Het belangrijkste van een nieuwe feature is of het mijn leven makkelijker maakt, vandaar de bijpassende naam voor het cijfer (in de toekomst zal ik hem afkorten met MHMLM).

Een 7 voor de analyse ninja’s. I have seen better!
Een 5 voor de niet analyse ninja’s. Hebben andere prioriteiten: op maat rapporten, dashboards en segmenten!

De altijd terugkomende afsluiting

Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben plaats dan een bericht hieronder. Heb je andere vragen gerelateerd aan Google Analytics mail mij dan op yde[apenstaartje]expectedvalue.nl en hopelijk kan ik je verder helpen.
Wil je een gratis Google Analytics quickscan van mij kijk dan op de Google Analytics quickscanpagina en vul het formulier in.

Vragen, opmerkingen, kritiek en pluimen graag hieronder in de berichten sectie uitdelen en plaatsen. Het zou bijna een misdrijf zijn (als ze SOPA ooit er doorheen krijgen wordt dit misschien verplicht) om vergeten te sharen, tweeten, liken en te +1en als je helemaal tot aan de onderkant van deze post bent gekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>